Connect with us

Green Energy

Green-roofed luxury home blends historic Spanish influences with contemporary design

Published

on

In between the Mediterranean Sea and the coastal mountain vary in northern Spain, Tarragona-based architect Guillem Carrera has accomplished Casa VN, an energy-efficient luxurious dwelling that pays homage to the area’s historic heritage. Set on a steep slope, the fashionable dwelling makes use of terraces to step down the panorama and is confronted with partitions of glass to benefit from panoramic views. To cut back power calls for, the home follows passive photo voltaic rules; it’s also topped with insulating inexperienced roofs and outfitted with dwelling automation know-how.

Casa VN is positioned in Alella, a village close to Barcelona that was traditionally used for farming and marked by giant estates and stonewall terraces. Nonetheless, lately, adjustments within the economic system have led to elevated urbanization within the space. Given the panorama historical past, Carrera strove to preserve the unique character of his shopper’s property whereas introducing fashionable comforts.

Associated: Minimalist dwelling in northern Spain makes use of geothermal power to scale back power consumption

The aim was to “protect the soul and the morphology, to protect every a kind of issues that make it distinctive and attribute: the terraces, the retaining partitions, the totally different parts of pre-existing vegetation and the dry stone chapel,” Carrera stated. “These parts are delimited and recognized to be preserved within the plant, and as soon as they’ve been delimited, a respectful implementation of housing straight on the present land is established, in order that the home coexists and interacts spatially and functionally with these parts. The ensuing ensemble seeks to be a complete, timeless and heterogeneous, that’s a part of the place and the panorama.”

At 869 sq. meters, Casa VN remembers the massive estates that have been as soon as typical in Alella. Regionally sourced stone — the identical used within the preserved stone chapel — and native Mediterranean landscaping additionally respect the native vernacular. In the meantime, the residence options fashionable development with a construction of bolstered concrete, metal and glass. Passive photo voltaic rules additionally guided the design and placement of the home to scale back undesirable photo voltaic achieve and promote pure cooling.

+ Guillem Carrera

Pictures by Adrià Goula through Guillem Carrera

Green Energy

Geothermal-powered education center anchors Louisville’s new Waterfront Botanical Gardens

Published

on

A infamous outdated landfill in Louisville, Kentucky is being remodeled into the brand new Waterfront Botanical Gardens, a verdant 23.5-acre website designed by structure agency Perkins + Will. On the coronary heart of the newly opened gardens is the 6,000-square-foot Graeser Household Training Heart — additionally designed by Perkins + Will — that options an natural, sinuous kind evocative of the close by Ohio River. Engineered for a small environmental footprint, the energy-efficient constructing is powered with geothermal vitality.

Opened final fall as a part of the primary section of the Waterfront Botanical Gardens, the Graeser Household Training Heart doubles as an occasions venue that seamlessly connects to an outside landscaped plaza. As a result of the positioning was used as a landfill, large concrete helps and concrete-filled steep pipes have been put underground to safe the constructing. Above floor, the lengthy spans of the horizontal constructing are supported by a steady, ribbon-like beam propped up with 99 pine columns that alternate with glass home windows round a 300-foot perimeter. The names of the $10,000 donors to the undertaking have been added to every column. The wooden will develop a pure patina over time.

Associated: Perkins + Will’s KTTC constructing blends magnificence and sustainability in Ontario

The lengthy roof overhang mitigates undesirable photo voltaic achieve whereas the glass partitions let in ample pure gentle and steady views of the gardens on all sides. The constructing capabilities as the guts of all academic programming on the Waterfront Botanical Gardens and contains a big, multifunctional house for actions in addition to occasion house with seating for about 250 individuals.

The training heart has quick access to the outside plaza, which has been landscaped with edible gardens, native gardens and pollinator gardens, all of that are absolutely accessible to guests and have hands-on studying. The final a part of section one is about to open in 2020 and can embody the Beargrass Creek Overlook and an immersive allée. Future phases embody a guests heart, an entry backyard, a water filtration backyard, outside backyard areas and a glass conservatory.

+ Perkins + Will

Pictures by James Steinkamp Pictures through Perkins + Will

Continue Reading

Green Energy

Geothermal-powered education center anchors Louisville’s new Waterfront Botanical Gardens

Published

on

A infamous previous landfill in Louisville, Kentucky is being reworked into the brand new Waterfront Botanical Gardens, a verdant 23.5-acre website designed by structure agency Perkins + Will. On the coronary heart of the newly opened gardens is the 6,000-square-foot Graeser Household Training Middle — additionally designed by Perkins + Will — that options an natural, sinuous kind evocative of the close by Ohio River. Engineered for a small environmental footprint, the energy-efficient constructing is powered with geothermal vitality.

Opened final fall as a part of the primary part of the Waterfront Botanical Gardens, the Graeser Household Training Middle doubles as an occasions venue that seamlessly connects to an out of doors landscaped plaza. As a result of the positioning was used as a landfill, large concrete helps and concrete-filled steep pipes have been put underground to safe the constructing. Above floor, the lengthy spans of the horizontal constructing are supported by a steady, ribbon-like beam propped up with 99 pine columns that alternate with glass home windows round a 300-foot perimeter. The names of the $10,000 donors to the undertaking have been added to every column. The wooden will develop a pure patina over time.

Associated: Perkins + Will’s KTTC constructing blends magnificence and sustainability in Ontario

The lengthy roof overhang mitigates undesirable photo voltaic acquire whereas the glass partitions let in ample pure gentle and steady views of the gardens on all sides. The constructing capabilities as the center of all academic programming on the Waterfront Botanical Gardens and consists of a big, multifunctional area for actions in addition to occasion area with seating for about 250 individuals.

The schooling heart has easy accessibility to the outside plaza, which has been landscaped with edible gardens, native gardens and pollinator gardens, all of that are absolutely accessible to guests and have hands-on studying. The final a part of part one is about to open in 2020 and can embody the Beargrass Creek Overlook and an immersive allée. Future phases embody a guests heart, an entry backyard, a water filtration backyard, outside backyard areas and a glass conservatory.

+ Perkins + Will

Pictures by James Steinkamp Pictures through Perkins + Will

Continue Reading

Green Energy

Sculptural, energy-saving office boasts the “smartest building advances in Germany”

Published

on

Within the coronary heart of Berlin, Danish structure agency 3XN has not too long ago accomplished Dice Berlin, a hanging new workplace showcasing the newest advances in sustainability, digitization and design. Opened this month, Dice Berlin additionally serves as a brand new metropolis landmark with its sculptural, reflective facade designed to interact the pedestrian realm on the traditionally vital web site of Washingtonplatz. The constructing is anticipated to realize DNGB Gold certification and is engineered with sensible workplace applied sciences that be taught and adapt to consumer conduct to optimize consolation and vitality effectivity.

Designed as a prismatic reinterpretation of the dice, the sculptural Dice Berlin measures 4.25 meters in all instructions. Reflective glazing wraps across the exterior to reflect the environment and have interaction passersby whereas permitting pure gentle into the constructing with out compromising privateness. The ground-to-ceiling home windows body gorgeous views of Berlin landmarks, and choose operable openings let in pure air flow. Photo voltaic coatings to the facade, described by the architects as an “osmotic pores and skin,” together with exterior photo voltaic shading mitigate undesirable photo voltaic achieve and guarantee excessive vitality financial savings.

Associated: 3XN unveils new, sustainable constructing for UNSW Sydney

Along with offering visible curiosity, the reflective prismatic facade additionally gives alternatives for out of doors terraces on all ranges. Out of doors house has additionally been created on the roof — the “fifth facade” — that includes a spacious rooftop terrace shared by workplace tenants. The workplace constructing includes 10 flooring of versatile, multi-tenant workplace house in addition to a ground-floor meals market and workplace foyer, underground parking, plant rooms, convention areas and a rooftop terrace. 

As a “subsequent technology sensible constructing,” Dice Berlin permits for higher interactivity between customers and the constructing operations. Constructing operational data is saved in a “digital mind” server that collects information on vitality circulate and consumption. Customers can use an app to work together with the system by remotely controlling options equivalent to entry management, indoor heating and cooling, upkeep, vitality provide, room and parking reservations, charging of electrical vehicles and bicycles and extra.

“On this manner, the constructing and its customers enter into an interaction the place each are studying from one another,” the architects defined. “The constructing learns to regulate to the preferences of its customers, whereas the customers can management and adapt the constructing’s settings in line with their wishes and desires.”

+ 3XN

Images by Adam Mørk through 3XN

Continue Reading

Trending

LUXORR MEDIA GROUP LUXORR MEDIA, the news and media division of LUXORR INC, is an international multimedia and information news provider reaching all seven continents and available in 10 languages. LUXORR MEDIA provides a trusted focus on a new generation of news and information that matters with a world citizen perspective. LUXORR Global Network operates https://luxorr.media and via LUXORR MEDIA TV.

Translate »