Connect with us

Green Energy

Greenery-filled renovation rethinks Indonesian colonial architecture

Published

on

Indonesian structure agency Kantor Gunawan Gunawan has remodeled a century-old Dutch Colonial home into the PB Home, a contemporary residence with a strengthened connection to nature. The home, which has been handed down for 3 generations, has been up to date to fulfill the wants of the brand new household whereas paying homage to historic components. Indonesia’s lush tropical greenery has additionally been introduced indoors with full-height glazing that pulls in backyard views and frames a large inexperienced wall.

Following the standard Dutch Colonial model, the home was initially designed in quarters, with many rooms organized alongside a principal axis and joined collectively by an extended hallway. To modernize the area, the architects knocked down many of the partitions and created a big open-plan residing space, eating area and kitchen that measures 10 meters by 6 meters. The ceilings had been additionally raised to create a extra ethereal really feel.

Associated: Cooling breezes blow straight by way of a low-energy brick home in Indonesia

To carry greenery into the 300-square-meter home, the architects needed to grapple with the difficult slender web site, which solely allowed for a small sliver of landscaping alongside the home. Profiting from a constrained footprint, the architects added an enormous inexperienced wall on the west aspect that’s framed by way of tall glass sliding doorways in the lounge. The partitions of glass have additionally been put in all through the home to blur the boundaries between indoor and out of doors residing.

The outside of the constructing was given a contemporary coat of paint, a black door and new window seals. It was additionally spruced up with authentic mosaic glass however has in any other case been stored the identical. In distinction, the inside of the house has been fully remodeled.

“Utilizing white, grey, orange and darkish wooden sample, Kantor Gunawan Gunawan creates a constant coloration palette all through the entire home,” the agency famous. “The furnishings can be constantly made from the identical walnut materials because the door and wall background. The darkish wooden and grey marble flooring additionally set the tone of a comfy and welcoming residing space, because it additionally extends to the pantry desk and to the picket decking on the terrace.”

+ Kantor Gunawan Gunawan

Pictures by Mario Wibowo Pictures by way of Kantor Gunawan Gunawan

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Green Energy

Tencent gets proposal from MVRDV for green smart city

Published

on

After two years of growth, MVRDV has unveiled its competitors entry for Chinese language tech big Tencent’s subsequent campus — a inexperienced and futuristic sensible metropolis formed like a steady undulating mountain vary. Situated on a 133-hectare website in Shenzhen’s Qianhai Bay, the nature-inspired growth combines references to the plush, mountainous environment with Tencent’s cutting-edge expertise. The huge city district is anticipated to incorporate sufficient workplace house for 80,000 to 100,000 workers, public facilities, a convention middle and houses for 19,000 Tencent workers. 

Though Tencent not too long ago accomplished their present Shenzhen headquarters, the Tencent Seafront Towers, the corporate’s meteoric progress and technological ambitions spurred them to launch a design competitors for one more headquarters in Shenzhen that will take the form of an infinite sensible metropolis district. In creating their competitors entry for the Tencent Campus, MVRDV performed intensive analysis and created 28 completely different define designs. Their closing proposal not solely consists of the important thing qualities of sensible cities, comparable to innovation and flexibility, but additionally incorporates inexperienced expertise, from photo voltaic vitality to the introduction of autonomous automobiles and a shuttle bus loop as the principle technique of transit.

MVRDV’s proposal envisions the Tencent campus as a grid of over 100 buildings topped with an undulating roof of photo voltaic panels. Sky bridges hyperlink sure buildings to create a steady floor harking back to a mountain vary, whereas a waterfront park on the foot of the buildings emphasizes the campus’ connection to Qianhai Bay to the east. The park can also be house to lots of the city district’s public buildings, together with a college and kindergarten, a sports activities middle and an information middle. A rock-shaped convention middle bookends the southern aspect of the park. The “beating coronary heart” of the event is a spherical info plaza that may show information associated to the on a regular basis functioning of the campus, from occupancy charges to carbon utilization. 

Associated: BIG presents a sustainable “residing laboratory” city in Japan for Toyota at CES

“Our research and competitors entry for Tencent are an try to point out that the sensible metropolis can also be the inexperienced metropolis,” Winy Mass, MVRDV founding companion, mentioned. “With ubiquitous sensible metropolis components, headlined by a futuristic information hub on the coronary heart of the campus, Tencent workers would really feel enveloped by expertise. However they’re additionally actually surrounded by nature, with the serpentine park all the time inside a brief strolling distance, and inexperienced terraces throughout them.”

+ MVRDV

Photographs by Atchain and MVRDV

Continue Reading

Green Energy

Energy-efficient Indian home features beautiful greenery

Published

on

Mumbai based mostly structure and design agency, unTAG has simply unveiled a surprising residence constructed for a retired instructor trying to spend retirement in his residence village of Dakivali, India. Working inside the man’s restricted finances, the architects employed a number of low-cost, passive methods akin to constructing the house in the course of a lush bamboo discipline to make use of the vegetation as pure insulation.

Spanning two ranges, the 1,400 sq. toes residence was constructed utilizing low-cost, locally-sourced supplies, with the principle materials being concrete. The ensuing aesthetic is a monolithic exterior, which contrasts properly with the encircling vegetation.

Associated: A contemporary residence in India stays naturally cool with out AC

Along with the concrete’s innate sustainable points, the house boasts a number of passive methods to realize optimum thermal consolation. Strategically situated westward, the house was constructed in the course of an present bamboo grove. Plentiful greenery envelopes the house, including an additional layer of insulation that protects from the tough summer season solar. Based on the architects, the massive timber additionally assist create a comforting microclimate for the inside, decreasing the temperature by as much as 5°C.

The home’s entrance is thru a landscaped courtyard with a big concrete jaali display. A typical characteristic in Indian structure, the display helps hold inside areas non-public, whereas permitting nice breezes to stream by way of the inside. Moreover, the house was constructed with a number of seating areas, each coated and open-air, which let pure gentle filter into the dwelling area.

Including to the house’s thermal mass, the varied terraces are painted white to cut back warmth acquire. For the inside, giant partitions had been constructed with locally-manufactured bricks and coated with pure plaster, whereas the flooring had been made out of pure stone. The house additionally options a number of rain assortment drains that channel runoff into tanks the place it’s used as irrigation for landscaping.

Based on the architects, the principle goal of the house was to offer a cushty household residence for a retired man to spend his years reconnecting with nature. The house’s easy however efficient passive methods may even let him dwell with low working prices, including to his high quality of life. The architects defined, “Inhabiting this meek abode, our expensive shopper is a proud proprietor of a village residence, exemplary of an reasonably priced luxurious, which he enjoys residing, nurturing and growing old gracefully with it. This humble residence of a farmer exemplifies that sustainability needn’t all the time come at large prices, however might be practiced at grass root stage too, by way of easy DIY options.”

+ unTAG

Through Archdaily

Photographs by way of unTAG Structure & Interiors

Continue Reading

Green Energy

Energy-efficient Indian home features beautiful greenery

Published

on

Mumbai primarily based structure and design agency, unTAG has simply unveiled a shocking house constructed for a retired trainer seeking to spend retirement in his house village of Dakivali, India. Working inside the man’s restricted funds, the architects employed a number of low-cost, passive methods comparable to constructing the house in the midst of a lush bamboo area to make use of the vegetation as pure insulation.

Spanning two ranges, the 1,400 sq. ft house was constructed utilizing low-cost, locally-sourced supplies, with the principle materials being concrete. The ensuing aesthetic is a monolithic exterior, which contrasts properly with the encircling vegetation.

Associated: A contemporary house in India stays naturally cool with out AC

Along with the concrete’s innate sustainable features, the house boasts a number of passive methods to attain optimum thermal consolation. Strategically positioned westward, the house was constructed in the midst of an present bamboo grove. Ample greenery envelopes the house, including an additional layer of insulation that protects from the tough summer season solar. In response to the architects, the massive bushes additionally assist create a comforting microclimate for the inside, decreasing the temperature by as much as 5°C.

The home’s entrance is thru a landscaped courtyard with a big concrete jaali display. A typical characteristic in Indian structure, the display helps maintain inside areas personal, whereas permitting nice breezes to stream by means of the inside. Moreover, the house was constructed with a number of seating areas, each coated and open-air, which let pure gentle filter into the residing house.

Including to the house’s thermal mass, the varied terraces are painted white to cut back warmth achieve. For the inside, massive partitions have been constructed with locally-manufactured bricks and coated with pure plaster, whereas the flooring have been made out of pure stone. The house additionally options a number of rain assortment drains that channel runoff into tanks the place it’s used as irrigation for landscaping.

In response to the architects, the principle goal of the house was to supply a snug household house for a retired man to spend his years reconnecting with nature. The house’s easy however efficient passive methods may even let him dwell with low working prices, including to his high quality of life. The architects defined, “Inhabiting this meek abode, our expensive consumer is a proud proprietor of a village house, exemplary of an reasonably priced luxurious, which he enjoys residing, nurturing and getting older gracefully with it. This humble house of a farmer exemplifies that sustainability needn’t all the time come at large prices, however could be practiced at grass root degree too, by means of easy DIY options.”

+ unTAG

Through Archdaily

Photos by way of unTAG Structure & Interiors

Continue Reading

Trending

LUXORR MEDIA GROUP LUXORR MEDIA, the news and media division of LUXORR INC, is an international multimedia and information news provider reaching all seven continents and available in 10 languages. LUXORR MEDIA provides a trusted focus on a new generation of news and information that matters with a world citizen perspective. LUXORR Global Network operates https://luxorr.media and via LUXORR MEDIA TV.

Translate »